Lev ditt eget liv // Hvordan gi faen

Når jeg var 13 begynte jeg å røyke pga gruppepress. De eldre kule kidsa tilbø meg røyk, jeg takket fint nei men så spurte de igjen og igjen og igjen.. snart sto jeg der med en sigg i hånda og en hoste som snikte seg opp halsen min.. men jeg latet som ingenting, fortrengte hosten og lekte kul. Og sånn er det å være ung. Gruppepress overalt. Er det ikke gruppepress om røyk, alkohol og dop så er det presset for å passe inn, se bra ut, være kul.. det er alltid noen som vil at du skal være noen andre enn deg, og du vet ikke hvem du er selv engang. Sånn er det også når du blir eldre, men det typiske "kom'an ta ett trekk da"-presset forandrer fokus og presset flytter seg fra å være fra folk i klassen/kule kidsa på skolegården til å bli en mental greie man utsetter seg selv for. Man føler man må oppføre seg på en viss måte for å kontrollere hva folk sier om én. Vært der selv. Jeg har alltid følt at min jobb i vennegjengen var å være en morsome gærne personen, følte meg presset til å alltid være sånn (Er litt sånn forsatt, jobber forsatt med å slutte å bry meg).. til slutt føltes det ut som om jeg ikke var meg selv lengere. Hadde jeg dager der jeg var i dårlig humør eller rett og slett ikke gadd å komme med en joke så fikk jeg blikk og spørsmål på om alt var bra etc etc.. og sånn er det for mange.. vi oppfører oss annerledes for å kotrollere hva foreldrene våre synes, venner, kollegar eller han kjekke bak kassa på Rema 1000. Men hvorfor i helvette skal vi bry oss om det? Vi kan ikke konrollere andre sine meninger uansett, så hvorfor skal vi la det diktere livene våre? Her er noen randome grunner til hvorfor du skal gi faen og leve ditt eget liv.

 Guuuurl you gotta do you.

 


1. Nye venner: Vi har alle hatt den venninna/kompisen som holder deg tilbake. Små mobber deg fordi du vil bli veggis, fordi er sykt gira på å dra på en konsert med en band vennene dine ikke liker  eller feks flytte til Bergen. Ikke la dem, ikke le og dismiss ideene dine fordi noen synes det er teit eller erter deg for det. Er mange ganger jeg har sagt "næææ kødda da" til mine egne ideer fordi de jeg hang med lo av det eller ertet meg for det. Not cool. Ikke la noen andre enn deg selv bestemme over ditt eget liv. Slutt å spis kjøtt om du vil, dra på alle konsertene du vil på og om du vil flytte så flytt..  Tenk deg alle nye vennene du kan få ved å dra på konserten de andre ertet deg for, tenk og møte noen som liker det samme som deg, alle de nye vennene du kommer til å få når du flytter. Du åpner deg for en helt annen verden, en verden der folk verdsetter dine interesser.

2. Du lever bare engang: Oki jeg prøver å la YOLO være en del av fortiden min, men uansett hvor mye vi pyer og synes det er teit å si "yolo" før man gjør hver minste ting så er det faktisk sant  (med mindre du tror på reinkarnasjon). Fordi du lever bare engang, du har som regel bare en sjangse og du er DEG bare engang. Ikke bruk ditt liv på å leve for å tilfredstille andre folk. Når du sitter på gamlehjemmet og barnebanet ditt spørr deg om hvordan det var å være ung i 2014 så vil du ikke sitte med ett blankt fjes og ikke ha noe fett å komme med fordi du brukte ditt liv på å sette dine ønsker og behov i bakerst i rekka, du vil jo komme med en sykt lættis historie fra Backstreet boys konserten (en av de feteste konsertene jeg har vært på) i 2009 da Nick Carter tok på deg, eller da du spontanflyttet, alle de rare vennene du møtte på veien. Du lever bare engang, gjør det livet du får til ett liv du om 60 år kan mimre om med ett smil om munnen.

3. Ingen bryr seg mer om deg enn det du gjør: Vi mennesker er egoistiske og er veldig opptatt av oss selv og vår verden.. så vi har ikke tid til å sitte å tenke på hva hun kjerringa vi ikke liker gjør eller tenker på. Så ikke overanalyser blikkene du får, eller om noen hvisker noe imens de ser på deg, fordi sannheten er at de mest sannsynlig ikke så på deg eller hvisket om deg engang. Fordi imens du sitter å overanalyserer så sitter h*n du tenker på å tenker på at den nyeste episode av Workaholics eller at det snart er eksamenstid igjen. Så med mindre noen kommer opp til deg og sier ifra at noe du gjorde var teit gjort eller at de har tenkt på deg så kan du bare slappe og slutte å overanalysere alle rundt deg, fordi sannheten er at ingen bryr seg mer om deg enn det du gjør selv. 

4. Du er din egen sjef: Dette er så viktig å alltid huske. Fordi hva er best - leve ditt eget liv, eller gjøre sånn som alle andre vil du skal gjøre? De eneste gangene du skal la noen overstyre og bestemme hva du skal gjøre er når du er på jobb eller moren din er sykt PMS.. evt skole også. I de nevnte omstendighetene så har du faktisk en grunn til å gjøre noe;  Du får lønn for å jobbe,  du trenger å jobbe for studiekompetanse og utdanning for ditt eget beste, og det å høre på morra si når ho er PMS er bare noe vi må gjøre for å overleve (dette er uansett om du er 13 eller 25). utenom det så ikke la noen bestemme over deg, ikke la kjæresten din eller vennene dine bestemme over/for deg. Den eneste autroiteten folk skal ha er den du gir dem, du er din egen sjef.. fucking embrace it. Ikke la noen andre sine meninger distrahere deg fra å leve ditt eget lliv.

 5. Det er ditt liv, du bestemmer hvem som er i det: Personlig har jeg brukt sykt mye tid på å tenke på at jeg måå være venn med den personen fordi om jeg ikke er det så blir det drama med hun andre der, blir det drama med ho så blir han sur etcetc .. ahhhh. Men sannheten er fuck it. Jeg har brukt nok tid på å sitte å finne ut hvem jeg MÅ invitere på bursdager og andre sosiale events. Det har skjedd så mange ganger at jeg har invitert folk av ren høfelighet eller fordi jeg vil unngå at personen jeg egentlig ikke liker skal bli sur fordi jeg ikke inviterte vedkommende.. de gangene jeg har latt sånne ting vinne har jeg endt opp med å ikke kose meg fordi jeg har stresset med å unngå en viss person. Sånn skal det ikke være, det er DIN bursdag/middag/filmkveld/liv og du skal bare trenge å invitere de folka du vil se og henge med. Kanskje hun ene blir litt sur fordi hun ikke var invitert, men hvorfor skal det påvirke ditt liv? Om du ikke vil ha en person i livet ditt så er ikke vedkommende en ekte venn uansett, så hvorfor skal det da ha no påvirkning på deg? Heng med hvem du vil, inviter hvem du vil uansett hva andre folk sier. 

6.  Du har det bedre med deg selv: Som sagt så har jeg vært den personen som har brukt veldig mange år av livet mitt på å tilfredstille alle andre. Selv om jeg var med i ett miljø som var veldig sånn "vi gir faen" så var det forsatt press på å være en viss måte og like visse ting. Og Ja det er fint når folk liker deg og det er lett å leve ett liv når du bare følger etter og aldri tar noen avgjørelser selv.., det er lett men det er særlig fett når man atter engang dismisser en idé , sitter på en fest med folk du ikke liker eller gjør noe du ikke ville gjøre når du vet at du kunne ha vært med de folka du egentlig ville henge med, eller bare sitte hjemme å lese en bok, men du ble de folka fordi du ville ikke at de skulle synes du var kjip.

Det er ikke lett å være din egen person, fordi du må finne ut hvem du er og hvem du vil være, man må ta 100% ansvar for sine handlinger. Selvsagt så gjør man forsatt ting for å tilfredstille venner og familie, det er umulig å unngå, men det gjør du fordi DU velger å stille opp, du har selv valgt at det vennskapet eller forholdet er viktig for deg, og derfor velger du å stille opp på de tingene du kanskje ikke orket den dagen, du gjør det fordi du vil være en bra venn/datter/sønn/whatever ikke fordi vedkommende nesten tvinger deg og kommer til å mislike deg om du velger og ikke gjøre det. 

Det er få ting som er bedre enn den følelsen av å vite at man bestemmer over sitt eget liv. Det er befriende å ikke bry seg om hva alle sier eller tenker om deg.  Jeg tenker på alle de gangene jeg har vært deppa eller lei meg fordi jeg har latt noen andre bestemme over mitt liv, etter jeg begynte å gi faen så ble alt hakket bedre. Fått meg bedre venner, trives bedre med meg selv og jeg lever ett jævlig fett liv.. fordi jeg lever det livet jeg vil leve. Og det er jo hele poenget med livet.. .. å gjøre det til noe eget.

LYOL burde vært en egen hashtag as, Live your own life, guuurl

 

#Sykt #seriøs #LYOL #haha #gi #faen #vær #deg #selv #bergen #pyskiskhelse #helse #psykisk #yolo
  

Valerie
Dette trengte jeg så sykt mye akkurat nå. verdt å lese flere ganger <3
12.02.2014, 19:15
URL: http://cavejam.tumblr.com
Sandra - There is hope!
Dette var kjempebra skrevet! Skal ta med meg det du sier =)
12.02.2014, 20:55
URL: http://www.sandragundersen.com
Ragnhild
Er i en periode av livet hvor jeg prøver å leve etter akkurat disse punktene, og synes dette innlegget er helt fantastisk! Du traff virkelig spikeren på hodet!

Av og til så er det så viktig å kunne gi skikkelig faen, være litt egoistisk og faktisk sette seg selv og sin egen livsglede først! :)
12.02.2014, 20:59
URL: http://buller.blogg.no
Jennifer
Valerie: guuurl, do you.
k9s <3
12.02.2014, 21:51
URL: http://fuqdis.blogg.no/
Jennifer
Sandra:Tusen takk :)
12.02.2014, 21:52
URL: http://fuqdis.blogg.no/
Jennifer
Ragnhild: Ja ser den, man har alltid sånne perioder der man føler seg stuck og bare ikke veit helt hvem eller hvorfor man er.. høres sykt teit ut men det er sant. Folk undervurderer virkelig det å gi faen og være sin egen sjef. Det viktigste forholde man har i livet sitt er jo det man har med seg selv, derfor det er så viktig å sette seg sev først engang i blandt og gjøre det som gjør en glad til tross for blikkene man får eller hva folk sier. det øker livskvaliteten, iallefall for meg. gikk fra å være super deppa og sikkelig pessimist til å faktisk virkelig digge mitt eget liv og bli optimist. hadde ønska jeg hadde gitt faen mye tidligere, kan se for meg at ting hadde vært helt annerledes.. men no regrest. digger livet nå :)
12.02.2014, 21:55
URL: http://fuqdis.blogg.no/
Inish
FUCK YEAH.

Disse punktene er grunnen til at jeg henger med deg. Du er rå, og jeg skal lett lese dette innlegget flere ganger. GI FAEN
13.02.2014, 20:34
URL: http://www.fulltidslesben.blogg.no
CindyYX<3
Kjempe fin blogg du har!

Jeg har spørsmålsrunde og håper du tar en titt innom:)

Www.cindyyx.blogg.no
13.02.2014, 21:14
URL: http://www.cindyyx.blogg.no
Mari Thorsberg Andreassen
Bra skrevet!!
13.02.2014, 21:16
URL: http://marithorand.blogg.no
Caroline Alice
Så utrolig bra du skriver
13.02.2014, 21:20
URL: http://www.carolinesolli.blogg.no
Jennifer
Caroline Solli: hehe tusen takk :)
14.02.2014, 10:23
URL: http://fuqdis.blogg.no/
Jennifer
Mari Thorsberg Andreassen: tusen takk :)
14.02.2014, 10:23
URL: http://fuqdis.blogg.no/
Jennifer
CindyYX: tnx :)
14.02.2014, 10:23
URL: http://fuqdis.blogg.no/
Jennifer
Inish: HEHE GI DEG A BBY <33333333333333
smask luwu
<3333
14.02.2014, 10:23
URL: http://fuqdis.blogg.no/
Miriam Haugland
AMEN. det er så jævlig kjipt når du må invitere en skokk med ufordraglige mennesker for å unngå drama.

Jeg har sluttet å invitere dem og det er så deilig å ikke ha de litt kleine stå med hevet øyebryn i et hjørne.

Så nå når jeg ikke inviterer dem og de spørr por que? så sier jeg: Jeg inviterte folk jeg liker. punktum.
14.02.2014, 12:20
URL: http://mymuddle.blogg.no

Legg meg til som venn

Mer om meg

TUMBLR

Instagram: Disc0sloth

Snapchat: AVZKUM

Follow on Bloglovin

ArkivAnnonserDESIGN
hits